Project Description

Lucrari de extindere, consolidare, amenajare, restaurare si modernizare la sediul Agentiei Dolj a Bancii Nationale a Romaniei

Cladirea Agentiei Dolj de la B.N.R. este un monument istoric de categoria „B” cu urmatoarele etape: partea centrala cu cele doua anexe laterale a fost construita in 1888, iar partea din holul de intrare si windfangul este adaugata in 1926, iar in 1955 a fost adaugat un corp D + P + 1E cu o structura in cadre.

La interior, beneficiarul a dorit o restaurare a decoratiunilor care au disparut in timp in spiritul si stilul anilor 1900 cand cladirea a fost construita. Pentru o referire la aceste elemente lipsa, a fost restaurat un plafon luminos in spiritul luminatoarelor prezente in epoca din zona centrala a noii sali de conferinte de la parter.

Alte lucrari de restaurare s-au facut la tapiteria mobilei din lemn pana la h = 120 cm si „oglinzilor” propuse din tapet textil (matase) si profile din lemn. Pe tavan au fost montate casete de lemn in sala de conferinte, iar in celelalte zone plafoanele cu stuc si candelabre.

Acolo unde a fost posibil, obiecte valoroase (podele de mozaic, tamplarie, balustrade metalice) au fost pastrate si renovate. Orice decorare a fost executata in functie de planurile si imaginile prezentate dupa un raport post-consolidare. Tamplaria din lemn a fost complet inlocuita de o tamplarie noua, care a pastrat modelul existent.

In partea de est s-a intervenit la baza cu lucrari de consolidare. S-a pastrat finisajul aparent din caramida care a fost curatat si reconditionat, s-a restaurat partea metalica, inclusiv poarta. Ca rezultat al lucrarilor de consolidare in zona adiacenta gardului, a fost prevazut un zid de beton pentru preluarea apelor meteorice. Decoratia din partea de sus a soclului gardului a fost reconditionata cu mozaic. Zonele pietonale au fost pavate cu piatra cubica (granit) cu tratament antiderapant si borduri de granit.

Detalii Proiect

Data

11.05.2015 – 11.11.2017

Oras

Craiova

Tipul proiectului

Restaurare si consolidare

Client

Banca Nationala a Romaniei

Galerie Proiect