Project Description

Consolidare, restaurare si modernizare – Muzeul Olteniei Craiova

MUZEUL OLTENIEI CRAIOVA este o cladire monument istoric, construita in primi ani ai secolului al XX-lea pe o suprafata de 3329 metrii patrati. Stilul cladirii poate fi incadrat in curentul neoromanesc al inceputului secolului al XX lea cu influente oltenesti in repertoriul decorativ.
Curtea interioara a capatat valente expozitionale prin acoperirea ei cu o structura metalica, cu invelitoare partiala cu policarbonat.

Spatiile din subsol au fost amenajate ca si galerii pentru perioada medievala respectandu-se arhitectura acestora. Circulatia pe verticala s-a realizat prin doua scari noi pe aripa de Vest si aripa de Est, si printr-un ascensor pe latura de Est facand legatura intre parter si etaj.
Din punct de vededere architectural, au fost refacute decoratiunile parietale a stucaturilor dupa mulajele prelevate, peretii, plafoanelor si decoratiilor au fost vopsite in nuantele obtinute in urma cercetarii stratigrafice.

O importanta deosebita s-a dat restaurarii treptelor din piatra de Geoagiu, balustradelor din fier forjat si mana curenta de lemn ale “scarii de onoare”. In holul central au fost refacute pardoselile din mozaic cu motive decorative si au fost restaurate usile cu rame si tablii din lemn. Tamplaria exterioara din lemn stratificat cu geam termopan, realizata in atelierul propriu, contribuie la pastrarea arhitecturii cladirii.

Detalii Proiect

Data

05.07.2011 – 04.05.2012

Oras

Craiova

Tipul proiectului

Restaurare, consolidare si modernizare

Client

CONSILIUL JUDETEAN DOLJ

Galerie Proiect